Proefles

Kennismaken met vliegen

De proefles is de eerste kennismaking met het leren vliegen. Het antwoord op de vraag, “Is vliegen iets voor mij?”, vindt u in de folder Leren vliegen, iets voor u?

Leren vliegen, iets voor u?

U heeft misschien altijd al willen vliegen, maar van vliegles is het nooit gekomen. Dan bent u aan het goede adres! Het is waarschijnlijk niet zo duur als u denkt, en er zijn voor bijna ieders portemonnee mogelijkheden. Van een korte rondvlucht om het een keer zelf te ervaren tot een complete cursus. Bij ons of bij een van onze partners, dus altijd voor u op reisafstand!

We verzorgen complete cursussen. Theorie en praktijk, ultralight of sportvliegtuig… We vertellen graag over uw keuzemogelijkheden. Al een brevet? We helpen ook met het vinden van een geschikt vliegtuig.

Proefles

Een proefles is de ideale manier om kennis te maken met het vliegen. Onder begeleiding van een ervaren instructeur kunt u zelf ervaren hoe het is om piloot te zijn. Zonder zorgen, want de instructeur let op uw veiligheid tijdens de vlucht.

Een complete introductie

Wij zorgen er voor dat uw proefles een compleet beeld geeft. Van tevoren krijgt u een introductie in de theorie van het vliegen. Zo kent u de belangrijkste lessen al voor u instapt! Ook veiligheid en comfort krijgen hier aandacht.

Vliegweer

Wij schatten per dag in hoe het vliegweer zich ontwikkelt. In tegenstelling tot de grote luchtvaart vliegen wij alleen bij “zichtvliegweer”. Een beetje wind, heiïgheid, regen, sneeuw of kou houden ons niet aan de grond. Mist en zware storm natuurlijk weer wel. En alles wat daartussen zit… bekijken we van moment tot moment. Bij twijfel kunt u ‘s ochtends rond een uur of negen even bellen. Als wij vermoeden dat er geen vliegbaar weer zal zijn bellen we u rond die tijd op.

Hoogtevrees? Luchtziek?

Het zal u misschien verbazen, maar veel piloten hebben ook hoogtevrees. Vanuit de cockpit kijk je vooruit en heb je nauwelijks het gevoel dat je geen grond onder de voeten hebt. Een glazen lift of een open roltrap in een warenhuis zijn voor veel mensen griezeliger! Luchtziekte is niet 100% te voorkomen, maar we hebben tips die ervoor kunnen zorgen dat het u niet gebeurt.

Voor wie?

Bijna iedereen kan een vliegles nemen. Bij goede gezondheid en een lengte vanaf ongeveer 1,50 m is het mogelijk het vliegtuig te bedienen, desnoods met behulp van een kussen en wat extra assistentie van de instructeur. Leeftijd is minder belangrijk. Voor het behalen van het brevet zijn wat strengere eisen, zo geldt een leeftijdseis van 17 jaar en is er een medische keuring. Wij vertellen er graag meer over.

Vliegen, de beste manier om los te komen van wat je op aarde tegenhoudt!

Voor een ander?

Een vliegles is ook leuk om weg te geven! Daarom is er de Aerodroom Cadeaubon. Kijk op de website voor meer informatie en actuele prijzen. Ook voor groepen en bedrijfsuitjes zijn er mogelijkheden.

Bestellen

Bestellen? Klik hier!